Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!


Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυριότερο μέσο κατοχύρωσης και υλοποίησης των αποφάσεων του συλλόγου των φοιτητών και πρέπει να αποτελεί πεδίο παράθεσης ιδεών, προτάσεων και διεδικήσεων. Τη Γενική Συνέλευση την ελέγχουν και την κατευθύνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και ως εκ τούτου, είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι να εξασφαλίσουν σε εαυτούς και στους συναδέλφους τους τη δυνατότητα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης. Σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη, η Γ.Σ δεν είναι ούτε κομματική σύναξη, ούτε κουβέντα από λίγους για θέματα που δε μας αφορούν.

Η Γ.Σ. πραγματοποιείται κατόπιν απαίτησης και επιθυμίας των ίδιων των φοιτητών.

Κατά τη διάρκειά της, δε γίνονται ούτε μαθήματα, ούτε εργαστήρια, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητες να συμμετέχουν σε αυτή.

Ο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα λόγου και παρέμβασης για θέματα που αφορούν τόσο τις συνθήκες της φοίτησης, όσο και τα γεγονότα και τις συνθήκες μέσα στο ευτύτερο κοινωνικό σύνολο. Μέσω των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης μπορεί ο σύλλογος να επιτύχει αξιοπρεπείς συνθήκες για τον ίδιο, μπορεί να πάρει θέση για τα ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα και να διασφαλίσει περισσότερα συλλογικά δικαιώματα.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται προς εσωτερική κατανάλωση από τις εκάστοτε παρατάξεις, αλλά οφείλουν να προβάλλουν τις ουσιαστικές ανάγκες των φοιτητών και να υλοποιούν τις διακδικήσεις τους.

Η διαδικασία της Γ.Σ δεν πρέπει να απαξιώνεται, αλλά να ενισχύεται με τη συλλογική και ενεργή συμμετοχή όλων μας γιατί πρόκειται για υπόθεση όλων μας, εφ’όσων είναι η μόνη διαδικασία που εκφράζει άμεσα και αμεσοδημοκρατικά τη βούληση του συλλόγου.

Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία οφείλουμε να αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για τα ζητήματα που μας αφορούν και όχι κάποιοι άλλοι «ειδήμονες» εκπρόσωποι, ή καθηγητές, ή υπουργοί που ευαγγελίζονται έτοιμες λύσεις για όλα με τον ελάχιστο κόπο:

-Οι εκπρόσωποι με το τσιτάτο «ψήφισέ με και θα τα βολέψουμε όλα».

-Οι καθηγητές με την τακτική «εγώ ξέρω, εσύ όχι», η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση με την υποχρεωτική πρόοδο, παρουσία, εργασία, αλυσίδα μαθημάτων κ.ο.κ.

-Οι υπουργοί με τη γνωστή, όπως αποδείχθηκε, μέθοδο «ψεκάστε τους, ιδιωτικοποιείστε τους, βγάλτε τους άνεργους και τελειώστε τους»

Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι το μοναδικό όχημα διεκδίκησης όσων δικαιωματικά μας ανήκουν γιατί η αποποίηση των ευθυνών και η ανάθεσή τους σε τρίτους δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

9 σχόλια:

a8lios είπε...

δικιο έχεις, αλλά πώς σου ρθε να το γράψεις το πόστ;;;

Panayiotakis είπε...

@a8lios

Σήμερα είχαμε συνέλευση, για την εξέγερση της 17 Νοεμβρίου και το πρόγραμμα σπουδών...και μιάς και ήθελα να εκφραστώ κάπως...είπα να κάνω αυτό το κειμενάκι post!!...παρεπιπτόντως...πήραμε τη συνέλευση...χωρίς την στήριξη ΠΑΣΠ και ΠΚΣ!!!...παλι καλά

a8lios είπε...

Ε από ότι είδα και από το μπλογκ της ΠΚΣ που έχεις λινκ, είχαν(είχαμε) πρόταση οι άνθρωποι.

Και τί εννοείς "πήραμε"; Η ΕΑΑΚ; Κάποια ανεξάρτητη παράταξη; Κατεβάσατε συγκεκριμένα άτομα μια πρόταση;

Καλή συνέχεια...

Panayiotakis είπε...

Είμαστε ένα σχήμα στους Χημικούς Μηχανικούς. Πρέπει να ομολογήσω πως αν και είμαι από αυτούς που δεν επιθυμούν να μαλώνουν με την ΠΚΣ, στην συνέλευση χθές και σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείο, απογοητεύθηκα πάαααρα πολύ!!!

Πιστεύω πως η διαμάχες με άτομα που έχουν παρεμφερείς ιδέες είναι ανούσιες, αλλά δεν μπορώ και τα μικροκομματικά παιχνίδια, όπως αυτά με τα τραπεζάκια και τα ψηφίσματα κοροϊδία!!!

a8lios είπε...

Κοίτα αυτό με τα ψηφίσμαα δε το πολυέπιασα, είναι και κάτι που στο Ηράκλειο δε το κάνουμε,

αλλά όσον αφορά τα υπόλοιπα είναι σε ένα βαθμό και θέμα συνεννοησης. Δηλαδή αν όντως βρίσκεις παρεμφερείς τις προτάσεις σας με αυτές της ΠΚΣ, γιατί δεν βρίσκεστε πριν τη συνέλευση να τις δείτε;

Από εκεί και πέρα, όλα στη πράξη κρίνονται, αν είναι παρεμφερή ή όχι...

Panayiotakis είπε...

@a8lios

Κοίτα αυτό το ψήφισμα, ήταν ένας πλάγιος τρόπος, για να καλέσει η ΠΚΣ σε ξεχωριστή πορεία.

Δηλαδή, με το πλαίσιο θα έπερνε απόφαση πάνω σε Ν.Π. και με το ψήφισμα(που θα στήριζε και η ΔΑΠ) θα έπερνε απόφαση για την πορεία.

Όμως το ψήφισμα, ερχόταν σε αντίθεση με το πλαίσιο μας, το οποίο καλούσε σε πορεία με επιστροφή στο πολυτεχνείο.

Άρα ή θα έμπαινε το ψήφισμα σε πλαίσιο, ή θα πήγαινε για απόσυρση...Η ΠΚΣ όμως, 30 λεπτά επέμενε...με αποτελεσμα να ξενερώσει όλο το σώμα και τελικά να αποσύρει και το πλαίσιο.

Panayiotakis είπε...

Σόρρυ ...απέσυρε το ψήφισμα εννοούσα!!

karpidis είπε...

@A8lios:Μην μου πεις πως δεν έχεις δει πουθενά τα μικροπαραταξιακά αυτά παιχνίδια! Μπράβο στον Παναγιώτη που τα έκραξε γιατί σκεφτόμουν στο πολιτικό μπλογκ πως αν γράψω κάτι παρόμοιο θα κάνω περισσότερο κακό παρά καλό...

Panayiotakis είπε...

@karpidis:

Σκοπός μου Γενικά ήταν να προβάλλω μια άποψη και όχι να προσβάλλω την ΠΚΣ, η οποία έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στη σχολή μας, αν και τελευταία μας έχει φλομώσει στις ανούσιες καταγγελίες!!!!

Αλλά όπως και να το κάνουμε...καλό είναι οι συνδικαλιές να εκλείπουν!!!