Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007

Το κόστος των ΕΚΛΟΓΩΝ!!!!




89 εκατομμύρια ευρώ κόστισαν οι εκλογές στο ελληνικό Δημόσιο
και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εντός των επομένων ημερών το υπουργείο θα πρέπει να πληρώσει περίπου 1000 ευρώ στον καθένα από τους συνολικά 21.000 δικηγόρους που εργάστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Επιπλέον, 7.500 υπάλληλοι Δήμων και Νομαρχιών περιμένουν το εκλογικό τους επίδομα, το οποίο κυμαίνεται από 500 ως και 2.500 ευρώ, συνολικού κόστους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, 500.000 ευρώ πρέπει να δοθούν από το υπουργείο στις εταιρίες από τις οποίες προμηθεύτηκε γραφική ύλη, 6 εκατομμύρια ευρώ στις διαφημιστικές εταιρίες που έφτιαξαν τα εκλογικά σποτ, και 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην εταιρία δημοσκοπήσεων που μετέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σημειώνεται ότι ήδη το υπουργείο έχει δώσει 10,5 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα, 6 εκ. εκ των οποίων πήγαν στην ραδιοτηλεοπτική τους προβολή. Τέλος, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, 5,6 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων, 3,5 εκατομμύρια εκ των οποίων εισέπραξαν οι αεροπορικές εταιρίες.

Το συνολικό κόστος των εκλογών βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς στα νούμερα που αναφέρονται δεν έχουν υπολογιστεί οι προεκλογικές εκστρατείες των 3.941 υποψηφίων βουλευτών.

Αρθρογράφος:Νάντια Παπανικολάου

Πηγή:
http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/168159.html




ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

2 σχόλια:

dimhap είπε...

Με ειδοποιούν πως η αφίσα με τον Βεργή δεν είναι μοντάζ και πως η Τσιλερ ακόμα σκέφτεται τι έχασε!
έχω καιρό νασε δω,άντε γαμωεξεταστική

Panayiotakis είπε...

Ρε Δημήτρη...όντως αλλά τι έμεινε 1 βδομάδα..(γεια σάς...γιατί εγω τελείωσα!!!)θα τα πούμε απο κοντά!!!!